Jacuzzi

Jacuzzi

Intens velvære i Jacuzzi

Kroppen reagerer med en følelse af ren velvære når du sætter dig til rette i jacuzzien. Det en blanding af vand- og lufttryk, impulser af varme og kulde og vibrationer. Dertil kan komme blid musik og lysterapi.

Blodet cirkulerer hurtigere

Den ændrede tyngdekraft under vand vil få en del af det blod, der normalt befinder sig i dine ben og arme, til at bevæge sig op til hjertet og de større blodkar. Derved stiger hjerterytmen i i vand, som har samme eller højere temperatur som kroppen, og den falder i koldt vand. Det er positivt at blodet ruller raskere, og det giver bedre iltforsyning til hele kroppen. Jo mere ilt, jo mere energi. Jetdyser kan forstærke virkningen, hvis de vender rigtigt, så blodet hjælpes frem mod hjertet.

Nyrerne renser ud

Nyrerne stimuleres til at producere mere urin når blodet tvinges fra benene op til hjerte og lunger. Det gør at der fjernes flere giftstoffer og affaldsprodukter end normalt. Mange tisser op til seks gange mere, når de er på spa!

Væskeophobninger fjernes

Trykket fra vandet, forstærket af jetstrålernes påvirkning af hud og væv, og virker som lymfedrænage: Lymfen, der bundet i kroppen frigøres af massagen, og hjælper det frem til lymfeknuderne, hvor affaldsstoffer, mikroorganismer og unødvendig væske nedbrydes. Det gør at der også fjernes væskeophobninger. Så hvis du f.eks. har tendens til tunge ben, vil de føles markant lettere og du føler dig lettere og mere afslappet.

Din vejrtrækningen styrkes

Du kan ikke foretage helt så dybe ind- og udåndinger i vand som udenfor på grund af vandmodstanden mod brystkasssen. Du jo skal trække vejret, så derfor er det god styrketræning for åndedrætsmusklerne, og du får lettere ved at trække vejret naturligt.

Dine led og muskler bliver smidigere.